3.10.07

Пико | Лондон

Стефано Пико е дизайнер и блогър от Мьонхенгладбах, чиито любими теми - брандинг, типография и моушън дизайн по някакъв странен начин съвпадат с интересите ми (ако случайно не си разбрал още). Макар да съм убеден, че за разлика от Слави свързваш немския език с нещо повече от евтино порно, не очаквам да го знаеш перфектно, а това, мисля, ми дава правото от време на време да взимам на заем от Стефано някоя и друга новина или безплатен шрифт.

London KerningВ случая може и да не е най-интересното, но поне се връзва идеално с предстоящата ми поредна безполезна командировка до Лондон. Става дума за плаката London Kerning на NB Studio, изобразяващ картата на града единствено с думи. Щях да се замисля дали да не си взема копие и да се пробвам в някой по-оплетен квартал до окончателно загубване, но цената от 100 паунда е отказваща.

Ако се заровиш малко в блога ще откриеш новината за наградата Еми, спечелена от Диджитал Китчън за култовите* начални графики на Декстър, да попаднеш на колекция от красиви типографски експерименти или пък да си свалиш безплатния шрифт Анивърсари.


* Дотолкова култови, че се препоръчва да си букмаркнеш видеото и да го гледаш по веднъж всяка сутрин, поне до началото на сезон 2.

Няма коментари:

Публикуване на коментар