18.9.07

Лято, круши, бяло вино

Лятото, уви, приключи, а литрите бира и килограми цаца са се отразили на фигурата ти до такава степен, че жена ти за втори път намеква да се погрижиш за формата си. Ами сега?

"Тичай" би те посъветвал Еленко, но ти не си Еленко (освен ако не си самия Еленко, в този случай - здрасти!) и те мързи, гледай какво е времето навън. За диети пък е абсурдно да си говорим, мъже сме все пак!

"Блъфирай" казвам аз.

PearКакво ти трябва:
Круши, орехи, сирене, бяло вино.

Какво да правиш:
Орехите счукваш, изчистваш и чупиш ядките на малки парченца. Сиренето е обикновено бяло саламурено, но ако е по-соленичко е добре да го оставиш във вода предната вечер за да се обезсоли. Та, сиренето нарязваш на кубчета, същото правиш и с крушите, след като си ги обелил. Смесваш всичко в купички и добавяш малко зехтин, може и капка балсамико, но в никакъв случай обикновен оцет.

Виното, както си се сетил трябва да те чака в хладилника. Всякакво читаво, не кисело и не десертно бяло ще свърши работа, аз препоръчвам гръцка рeцина.

Видно е, че салатата е здравословна и пълноценна. Повярвай ми, дори е вкусна. След един подобен обяд (или вечеря), приготвен и поднесен лично от теб, няма начин да не ти се размине, а следващото мрънкане ще се състои чак след месец-два. Е, може да измиеш чиниите след това - за по-сигурно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар