24.1.13

Разни 101

Ако случайно някой те изпревари и ми подари слайсър от Беркел за следващия ми рожден ден, Коледа, Великден, пролетното равноденствие, Деня на победата или просто ей така, може да ми вземеш една малка домашна пивоварна. А после да ме пуснеш в това магазинче - всякакви малцове, хмелове и добавки за производството за бира. Джестоко! Обещавам да почерпя според предпочитанията ти, а ти може да оцениш на вкус и цвят.

Обратно на земята, в този сайт се опитват да сложат всички културни обекти върху картата на София.

Исусе на модернизма!

А това е църквата на бекона.

Най-харесваните проекти в Беханс за 2012 г. Има, има добри - почвай с Кандински, хипстърите и наред.

Един (анимиран) ден с индийска моторикша и доста историята на причудливия надпис "Horn OK Please", красящ почти всички превозни средства на субконтинента.

Като част от бъдещата ми ТЕД презентация на тема Футбол и дизайн ти представям следните линкове: винтидж плакатите и програмите на Пейн Профит за Арсенал, Уест Бром, Селтик, Абърдийн, Порт Вейл; 8-битови футболисти - по-малко пиксели, повече фън; странни футболни карикатури, ама наистина странни; неочаквано авангардна визуализация на парите, дадени от ФИФА за развитие и очаквано добра визуализация на трансферите в Европа; а за финал - Фантазиста се опитват да съберат всички такива хубости.

Първо изпратиха човек да скача от ръба космоса, сега ни показват как се прави радио. Пийте си редбулчетата, приятели, имаме нужда от тях.

Доминик Уилкокс е човекът с идеите, забавните, хитри идеи.

В германския парламент си имат измислен депутат. И то от 30 години. Съвсем истински, така де, измислен.

Това се появи в мейла ми, което ме изненада, но пък си струва - ей на, забавни бранд анаграми.

Големи букви за дома. Е не е ли красиво?

В този филм няма продуктово позициониране. Или какви марки измислят кинаджиите, когато не могат или не искат да ползват истински. Съвсем като в Лидл. Всякакви други новости от света на запазените марки - тук.

Една от причините да обичаме Вайс - такива идеи - видео интервюта с хора, които току-що са правили секс.

Порция илюстратори: Рафаел Силвейра, Холи Уелс, Сои Милк, Стив Симпсън, Александра Валишевска, Дъглас Смит, Ана Родигиеро, господин и госпожа Бюканън, Танг Яу Хонг и малко градски идентичности (неща в този стил се появяват редовно)

Ти мани хеликоптера, гледай къде краутовете са мятали бомби в Лондон през Втората световна, кои станции на метрото са отишли в небитието (ама са станали на хубави постери) и как щяха да се казват, ако ги кръщаваха футболни фенове.

Няколко добри примера за успешни продуктови дизайни от световната история. Гледай и се учи.

Най-великите научнофантастични порно комедии от миналия век, уха.

Това не ти е типичната рекламна агенция. И да, снимали са се голи и преди ;-)

Какви хубави неща са построили по света и в САЩ през миналата година. Архитектурата е интересно и красиво нещо, а в България най-интересен и красив е комиксът с наградените от Уата.

Бристолският паунд не е сам, всъщност има нещо като бум на локални валути.

Оказва се, че Северна Ирландия няма флаг / има прекалено много. Е, Дейвид Ерли има идея.

Не съвсем нова и със сигурност не най-красивата графика от всички тук, но картата на контактите ти в Линкдин е доста любопитна. Виж музиката в цветове, история й в анимирани гифове, песните в кръгове и тези дисекции на албуми. Както се казва, оф, няма как да опиша сайт за острумни визуализации на пословици. Тук може да превърнеш всеки текст в цветна схема. Почти всеки де. А тези са генерално добри в инфографиките.

Страница с рисуваните карти на Пола Шер. На световната е отбелязан даже Плевен :-) По на сърце са ми картите от банкноти, а тези лазерно изрязани градски схеми ме плашат.

Този филм трябва да се гледа.

Една типографска буквичка срещу една калиграфска. Кой ще бие? А?

Няма как да подмина Тъпи начини да умреш - всъщност смела кампания на Мелбърнското метро, въпреки че вече си чул песничката, видял си картинките и си разгледал сайта. Ето ти и тъпи начини да умреш живите-мъртви-стайл.

Видеоклипове и изображения от Османската империя, носии на народите и оригиналните дописки на Дж. А. Макгахан за Дейли Нюз за Априлското въстание и Руско-турската война от 1877-78. Хубаво е да видиш, да знаеш.

История на логото на Супермен през годините.

Туитър птички за всички!

Еми, през януари и декември хич не ми се прави лого ревю. Ей ти ги най-интересните, даже без линк ги пускам, хем да не е без хич.

Майкъл Бирут обяснява защо всеки се чувства задължен да даде мнение за новото лого на България, Мтел, уотевър...

Цветът на 2013 г. според Пантон, както вече си разбрал, е смарагдово. Така и не разбрах какво от това?

120 години преди да се появи Дъ Шард в Лондон е можело да вдигнат тези. Но не са.

Неонова лирика, има нещо необяснимо красиво в проекта.

Не гледай това, ако не си падаш по месото, ама много.

Много стари футболни екипи, ако те интересува, значи знаеш.

Най-дългата дума в английския е... не, нямам място за 189 819 символа. Обаче, ако имаш излишни 3 часа и половина, можеш да я чуеш.

Портал на Би Би Си за религиите. Може и в Уикипедия, ама нали Би Би Си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар