3.12.10

Световното на хората

Това е вторият от 3 поредни футболни постинга в блога. И може би този, на който, независимо какво е отношението ти към играта, трябва да отделиш най-много време. Това лято Олимпикус (бразилски производител на спортна екипировка, който се надява да направи големите кинти покрай следващото Световно, което е в Бразилия) кани 32 кинаджии от цял свят да заснемат реакциите на феновете по време на Световното в Южна Африка, а преди няколко седмици и показа официално филмчето.


Видя ли? Страхотия. Любими моменти: група фенове тананикат мелодията на "Олимпия, догодина пак ела", "привърженик на Бразилия" в момент на отчаяние изревава "Айде бе!"

За повече информация за проекта и някакви интерактивни функционалности, може да посетиш официалния сайт на Световното на хората и Фейсбук страницата. Виж и работите на Зиги Егертсон, който е отговорен за цялата прекрасна графична визия. А да, и честито на Русия и Катар, които взеха домакинствата на първенствата през 2018 и 2022 г. (те не са виновни, че ФИФА по същество е шайка алчни старци). Но това са глупости, по-важното е във филма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар