8.7.10

Забележка

Един блог е добър и силен, когато алармира за проблеми, независимо дали го прави конструктивно или заядливо, директно или завоалирано. Така, както животът е красив, когато се живее за момента, без задръжки или носталгия. Липсата на текстове тук напоследък е неволна, но не случайна. Тя е сляпо огледало на безизходцата и безалтернативността. Липсата на текстове е абдикиране пред всеобхватната гротеска и, ако трябва да бъда по-жесток към себе си, проблемите и невъзможните избори. Може би така е по-добре за блога - да бъде красив, но слаб. Свиквай. Свиквал си с къде-къде по-лоши неща.

5 коментара:

soregashi каза...

Микро държава води до микроблогинг. Да живее твитер.

Анонимен каза...

Жалко! Да не хващаш синдрома на немците от Световното - ударно начало, виртуозни изпълнения и минорен завършек

Елида каза...

Именно това е проблемът - свикнали сме с къде-къде по-лоши неща. Което води до безчуственост, което води до казаното от теб.

plamenj каза...

Мда, горе-долу така стоят нещата..

Rosen Hinkov каза...

Добре казано. Напоследък и при мен е така, предимно чужди цитати и снимки. Българската реалност, държава, общество и т.н. няма нужда от коментар, а от хирург паталогоанатом- да направи дисекцията, да постави заключението за причините, защото те не са една или две, на смъртта и да защие мъртвеца. Останалото е работа на... „нашата полиция“, да пази трупа докато съвсем се разложи.

Публикуване на коментар