14.5.10

Бразилейро 3

Миналата седмица започна новия сезон на бразилската Серие А. Какво се случи от декември насам? Трансферите в посока Европа не бяха много, но най-вероятно много талантливи играчи са вече договорени и ще напуснат Бразилейро през лятото. По-интересни бяха завръщанията на популярни футболисти в родината, като това на Робиньо в Сантос и на Роберто Карлош, който ще прави компания на друг пенсионер - Роналдо в Коринтианс. Проведоха се шампионатите на отделните щати - по-важните: Атлетико спечели Минейро, Гремио би Интернасинал във финала на Гаучо, Сантос взе Паулиста, а Ботафого - Кариока. Последните два отбора се срещнаха още на откриването на Бразилейро и направиха 3:3. Купата на Бразилия е на етап полуфинали - в единия се срещат Гремио и Сантос, в другия - Витория и Атлетико Гояниензе. И четирите бразилски отбора в Копа Либертадорес засега продължават и са на четвъртфинал - Крузейро, Фламенго, Сао Пауло и Интернасионал.

Да се предвиди, кой има най-големи шансове да детронира Фламенго е почти невъзможно - букмейкърите дават най-големи шансове на Сантос, следван от Крузейро, Сао Пауло и Интернасионал (коефициентите са малко на око, реален пазар май няма). В интерес на истината Сантос е най-интригуващия отбор с триото Робиньо, Неймар и Гансо в нападение, още повече, че Дунга реши да остави последните двама извън групата за Световното и те ще са достатъчно свежи и мотивирани в клубните мачове. Стискай палци Палмейрас да се вдигне, че след изпусната титла миналата година се представи слабичко и в Паулиста - ако не първо място, поне едно класиране за Либертадорес няма да откажа.

Мачовете са в събота и неделя вечерта по Евроком. Ако разбираш португалски или знаеш как се ползва Гугъл Транслейт, тук има актуални новини. Мадамата на снимката е Присила Монако - муза на Палмейрас по време на Паулиста. Останалите са тук, а тези на отборите от Рио - тук.

3 коментара:

Анонимен каза...

Има един гръцки филм "Бразилеро". Ето ти музика от него, мисля, че ще ти хареса.

http://www.youtube.com/watch?v=LXPONjoaSPY

plamenj каза...

А филма е за?

Анонимен каза...

Представа си нямам. Живях кратко там, не научих езика, а след това - вече 10 години - така и не се потрудих да го издиря и да го гледам с превод на английски. Работата е там, че след като си записах саундтрака, това се оказа достатъчно за мен... сякаш нещо ми нашепва, че изображенията няма начин да са толкова прекрасни, колкото е музиката. Та така... за мен "Brazilero" май ще си остане любим филм, който не съм гледал, а само "слушал" :)
Но ако съдя по музиката, историята е тъжна.

Публикуване на коментар