21.1.10

Лаптоп отговорник

Ето го и него. На финалната права останаха Сони Вайо и Елитбук серията на HP. В крайна сметка се спрях на Сони Вайо FW с 16.4-инчов екран и клавиатура с обособени клавиши, която ми пасва най-добре. Води се серия за развлечения - чете Блу-рей дискове и има доста добър екран, макар и да го избрах точно заради това. Всъщност жертвах условието да не е тежък, но предвид, че не го разнасям много-много, това не фатално.


На снимката изглежда леко дундест (дължи се на качествата на фотоапарата или на фотографа), но е с доста елегантен дизайн.


Пантите са здрави, а бутонът за включване точно там, където трябва да е.


Вайо идва с един куп трайъли и специфични за Сони програми, които може и да стават за нещо, но засега съм ги скрил и ги игнорирам - все още свиквам с Уиндоус 7. Въпреки че е от преди Коледа, още не съм прехвърлил всички по-важни приложения и файлове от домашната щайга, а интернет крада от съседите, но и на тези подробности ще им дойде времето.

11 коментара:

Антония каза...

Честит да ти е, със здраве да го ползваш :)

ПС: Най-добре преинсталирай Windows-а, че Sony имат навика да го товарят с всякакви демо, трайъл, трейлър и прочие ненужни неща, от опит знам. При мен беше 60 гигабайта траш май.

plamenj каза...

Благодаря! Чак до преинсталация няма да стигна - ще разкарам, каквото ми е нужно едно по едно... че тя май инсталцията си е барабар с bloatware-a

RMPG каза...

Честит, честит. :-)

Unknown каза...

Ако ще преинсталираш, гледай да не затриеш splashtop дяла, е после няма връщане и губиш функцията бързото браузване...

plamenj каза...

Павлов, абе гледам ти блога и много, много ми прилича на Twitter :-)

Ruta77 каза...

лек ден:)

Rosen Hinkov каза...

Хайде честито, да е здрав, че на shushulka двете вайо-та, след 2г. ползване дадоха дефект с пантите, както правилно споменаваш че си им обърнал внимание. Дано sony с времето да са оправили този механичен проблем.

plamenj каза...

Ах, пепел ти на устата...

Но изглеждат достатъчно стабилни.

Анонимен каза...

и аз щях такъв да си купуам. добър избор.

plamenj каза...

"Щеше"?

Анонимен каза...

да, не си го купих.

Публикуване на коментар