16.1.09

Разни 50

Разни може и да не стане ежедневна рубрика (за това си имам Туитър), но засега поддържа ежеседмичен ритъм.

Започваме петдесетото издание ударно - с много кратки, несвързани, но не и безинтересни линкове: зареждане, Ауди Спортбек, торти за маниаци, екошрифт или не, Неотопия, Американа, телефон-нар или не, криминалета, Цигаропедия, Фотошоп адбъстинг, Пикасо в СССР, типографските експерименти на Джонатан Пъки, Джорджия, пейка Кит Кат.

Ти си силен, казва рекламата на Амнести, която по случайност излезе точно в сряда.

CSS и гола мацка? Мисия невъзможна? Я пак.

Внимание! Намерена е работа мечта, по-добра дори от чистачка във ВКС. Уви, намерени са и прекалено много кандидати.

Ако при българските рекламисти висящото фолио от билбордовете на Ариел минава за креативно, не знам как трябва да наречем тези решения.

Горивото на бъдещето - скоро в Старбъкс?

Обамизация vs. обамачки

Тесногърдие: как френската Мариана остана без бюст.

Лего-порно и пиксел-радио.

И като сме почнали, ето ти връзки към няколко сайта, които не е подходящо да разглеждаш, докато шефа се навърта около теб: портфолиото на Джеймс Кристофър, Григорий Майофис, отливките на Шу Кониши, латекс, Милано Ъндресд от Данило Паскуали (пак), букаке наръчник.

Самолетната катастрофа на годината, йей!

Историята зад новата фавиконка на Гугъл.

Ако светът беше село с население от 100 човека е тема, която вълнува и вдъхновява не една креативна личност. Сега може да се разходиш из самото село.

Продължаваме с още идейни визуализации: тенденции при резултатите на отборите от НБА, географски точна карта на Лондокското метро, схема на темите и взаимовръзките в имената на метъл бандите, 100% музика, за какво говори американския конгрес. Лудница!

Най-после реклама с интересна гледна точка.

От прилеп мляко.

Няколко интересни сгради: Разкривената къща в полския Сопот, Дар ал Хаджар в Йемен, Баският отдел по здравеопазване в Билбао, Кошницата в Нюарк, Охайо и бъдещата галерия Спироун Уестуотър в Ню Йорк.

В случай пък, че си на вълна обзавеждане виж тези: неделно канапенце, бананов люлеещ се диван, маклегло и цяла фирма с правилната визия. После да ме поканиш на гости, ей!

Защо няма бира?

Роботите изместват хората в Япония. Сериозно.

Още за синестезията: личната цветова таблица на Диди. 

Това и по-добри неща в портфолиото на Алекс. Интервю - тук.

50 вдъхновяващи ретро реклами vs. 25 реклами от научно-фантастични филми.

Беднякът милионер, който спечели Златен глобус за най-добра драма (Вики Кристина Барселона спечели за комедия) тази година, е историята на 18-годишен сирак от гетото на Мумбай, който стига до последния въпрос в индийския Стани богат и е арестуван от полицията поради подозрения в измама. Звучи като филм, който сме гледали? Всъщност, не - ще се гледа!

Тази батерия може да се презарежда с вода, бира и... урина!

Ако това ти се вижда страшно, само виж това. Лични данни в интернет!?

Скоро: Стефан Кънчев точка ком, снимките на годината в Уикимедия, Музей на буквите.

2 коментара:

Анонимен каза...

респект и този път! лактацида - уникален! билбордите също, някои са познати, но като цяло добри идеи. а скоро намерих едни Бурда на леля ми, адски стари, и се нагледах на ретро реклами. Много добри. аре пускай следващия пост

охо каза...

Бацеееееее.....

Публикуване на коментар