17.6.08

За Бога, братя...

Като всеки образцов български град Плевен е побратимен с населени места в чужбинско и, съвсем разбираемо, те гордо са изброени на тази табела пред сградата на общинската администрация.

Датата на поставянето обяснява споменаването на вече несъществуващата Югославия, но това, което ме изумява е, че едва половината от останалите 10 национални флага са изобразени без грешка. Ако се затрудняваш да откриеш сбърканите, ето малко помощ - Турция, Беларус, САЩ, Гърция, Украйна, Македония.

4 коментара:

Aleksandar Krumov каза...

По мои спомени тази табела е достатъчно нова, че Югославия да си е разделена по времето на инсталирането на табелата. Тъй, че и възрастта на табелата не може да е извинение за милите ми съграждани.

wintryburning каза...

Много ми е чудно...дали нашето знаме не стои някъде тотално погрешно изобразено?
И...какво му е на знамето на Украйна..малко по-правоъгълно е, но иначе..?

plamenj каза...

Освен цветовете знамената се характеризират и с пропорции - украинското е в 2:3, българското е 3:5 (тези са най-разпространени формати сред националните) американското е 10:19, швейцарското е 1:1.

На табелата имаме нещо като 2:5 за украинското, все едно този, който е изрязвал лентичките е очаквал трикольор, но към края е загрял, че цветовете са само 2 ;-)

wintryburning каза...

Да усетих се...но като единствено такова...да не наруши пропорциите..!

Публикуване на коментар