7.2.08

Разни 30

Добре дошъл в 30-тото, юбилейно издание на Разни! И, както подобава, то е пълно с всякакви интересни линкове.

Рик Рагълс търси и намира сърца навсякъде - в облаците, на брега, в зелечуците, оградите и танца. И ги продава - като картички, календари, магнитчета... Аз пък виждам едно в логото на световното по биатлон, което започва утре в Йостерзунд.

И най-грозната сграда на света е...

Къстъмфонтс е подразделение на Монотайп, създаващо уникални корпоративни шрифтове по поръчка на компании като Бритиш Еруейз, САС, Огилви, Бритиш Каунсил и ГлаксоСмитКлайн. Тук ще намериш 16-те стъпки, необоходими за превръщането на няколко идейни скици в пълнокривен шрифт - Опел Санс, включително проблемите с височината на f, кирилските ченгелчета и включването на логото в Q.

Виж само какви караконджоли дебнат в новия детски филм на Спайк Джоунзи...

Децата на кафето е благотворителна организация, която се грижи за семействата на фермерите отглеждащи кафе. Не казвам да се юрнеш да даряваш, аз да не съм битивито, но може да се оглеждаш за продуктите на производителите, които подкрепят инициативата. За да е по-справедливо, нали.

Очи. Кръв.

(Политика?) Гледай видеото и не обръщах много внимание на текста.

Минутка за реклама: в Прити Тингс може да намериш наистина красиви покривки, кукли, пачуърк одеяла, чаши, джобарници - ръчно-правени в работилницата тук, във Англия или Германия. Онлайн или в магазинчето на Московска, зад Партийния дом.

6 + 6 примера за кретивна външна реклама.

Добре дошли в Лион-Дубай! Лудостта явно е правопорционална на притежаваните пари в излишък.

Брейкинг нюз от мястото на събитието: червена точка излъчва концентрични кръгове!

Зелено. Училището по изкуство, дизайн и медии към Нанянгския ТУ.

Творческа интерпретация на Менделеева таблица на химичните елементи.

Дъ мейкинг ъф... тухличка Лего.

76% светлосиньо, 10% бяло и 14% черно. Е, сещаш ли се? Ботсвана. Суперзабавният проект на Шахий Иляс, представящ дъжавните флагове на страните по света като графики-питки. А това: 33% оранжево, 33% зелено, 32% бяло и 2% синьо? Хайде!

2 коментара:

wintryburning каза...

Признавам и го на сградата. ГРОЗНА Е! Ако щеш вярвай миг преди да се отвори линка си стиснах зъби и си помислих...ами ако е сега някоя от сградите в България построени след комунизма, която с приятели, от нямане кои други, нарекохме красиви? И защо няма такива като сингапурската дома, та там дори дъвки не дъвчат!?

Ама това истиснки очи ли са?

След дълго търсене...Индия?

Има хора дарени с...да правят реклами! Искам и аз!

Правилният въпрос в коментарите: Why Lyon?

Неее...кръгчетата! След цял ден на работа и на лекции, когато ти е зле, отвори си блога на Пламен и започни смехо-терапията! Мерси! Наслада за очите!

plamenj каза...

Ой :-)

Публикуване на коментар