29.2.08

Нация от голфъри

Преди 2 седмици министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов излезе с идеята да бъде създадено държавно дружество "Голф развитие", разполагащо с капитал от 2 хиляди декара апетитна държавна земя край Балчик плюс едни 50 хиляди лв. Целта му, освен насърчаването на особено престижния голфтуризъм, щяла да бъде да се предпази Черноморието от презастрояване, макар и изграждането и поддържане на голф игрища и прилежащи ваканционни селища да не щади околната среда много-много. Голф манията като цяло ми е супер съмнителна - да се изплатят вече изградените и планирани елитни игрища е на практика невъзможно и или става дума за инвеститори идиоти или за препиране на пари. Инициативата на превърналия се в най-нова икона на корупцията по високите етажи на властта Гагаузов обаче беше стопирана от Сергей Станишев. Засега.

Вчера пък журналистът от Дарик радио Драгомир Симеонов беше нападнат от неправилно спрял на тротоара шофьор заради това, че му бил прибрал страничното огледало.

Като пешеходец в София често се оказвам в положението на Драго, при това далеч не само в центъра. Автомобилите паркирани върху тротоара плътно до сградите ми оставят точно 2 възможности да премина. Да прелетя над тях не мога, тъй като в крехкото ми човешко тяло не се крият никакви свръхестествени сили - факт, с който съм се примирил отдавна. Затова остава варианта да сляза на пътното платно - там където едни други, не толкова примирени хора правят къде успешни, къде не толкова успешни опити все пак да полетят. Да ти разкажа ли колко по-интересно е упражнението с бебешка количка? Има и една резервна опция - в случай, че между возилото и стената се изпречва само страничното му огледало, да го прибера. Което, признай, е по-мило отколкото да му лепна ядосан стикер или да ми подаря стилно издраскана с ключ линия на предния капак.

Каква е връзката между двете ли? Слушай само - виждайки как прекрасното огледалото на ненагледния му Опел Астра бива сгънато към превъзходното купе на безценната кола побойникът, някой си Борислав Михайлов, 39-годишен инженер от София, извадил стик за голф, с който разбил носа на Симеонов. Стик за голф, представи си! Не бейзболна бухалка, това е толкова 90-те.

Абе, явно в идеята на Гагаузов има нещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар