14.5.13

Футбология 2

Човек и добре да пише, идват продълженията. Следва нещо, което изглежда като пораженията от челен сблъсък между предишния постинг по темата и Велика Балкания.

Както подсказва името, заводът на Литекс Моторс в село Баховица може да се окаже едва първи етап от далеч по-мащабен проект - копие на Великата китайска стена, простиращо се от Царевец през Хисаря над Ловеч и Белоградчишката крепост до Баба Вида. Стената ще бъде изградена с европейско финансиране и ще загражда своеобразен резерват с турски, италиански, испански и прочее вносни инвеститори в черното тото футбола. Подобен отказ от държавност спокойно се компенсира от останалите отбори, идващи от новите (старите?) български територии. А виж само от какви имена се отказах за да го бъде обединения Грейт уол - Инетърционале, Аякс Плевен, Видима Реал, Монтанавраца Юнайтед.

С какво е известен Одрин в българската историография? С джамията Селимие? Еми не, естествено - всеки българин знае, че цар Симеон Велики е превзел града с първата в света употреба на военна авиация още през 914 г. Тихо там! Когато българската историография говори, фактите мълчат. Кръгче, същевременно О (за Одрин) и въртяща се самолетна перка, трябва ли да обяснявам?

Близостта с прабългарския Онгъл е единствената причина да анексираме северна Добруджа. Конската опашка е очевидният избор за емблема на този изконно български клуб. Констанца, хаха, Кон-станца, Кон-с-танца, хаха, герит?

Още не съм гледал Трето полувреме и не знам точно какво да напиша. Едно съм сигурен - то няма да е достатъчно за всичката македонска и всичката слава, струящи така силно от скопската Македонска слава, че да засенчат самия Сашо Филиповски, известен местен фудбалер от 4. век преди Христа. Топка-вентилатор (© Божидар Димитров), овa е логото.

Със Западните покрайнини придобиваме и еднолични и вечни права над сливовицата, плескавицата (която вече ще се нарича старопланинско кюфте) и духовата музика. Въпросните са отразени в емблемата, решено в лилаво - като залеза над съседно Косово. Вижда се и годината 811 (в църковнославянски шрифт, уот елс), през която хан Крум присъединява за пръв път въпросните земи към българската държава. Годината, през която те престават да са част от нея, ще премълчим, щото е немного след това. ФК Сливовишки герой ще домакинства в Ниш или Пирот, като имащият честта град ще бъде определен след двуседмични игри, вклюващи пехливански борби, рицарски двубои и надяждане с лютеница.

Беломорец е аналогичен на Черноморец, но по-бял. Мястото му в елита е гарантирано с парцел от 30 дка до Керамоти за Вие-знаете-кой. Намазва най-хипстърското лого от серията, чак ти идва да пуснеш мустак и да си татуираш хартиен жерав на врата.

Заръщаме се в настоящите граници на България и то не къде да е, а в центъра на Вселената - Стара Загора. Бирое няма да се обединява с никой, защото така или иначе "всичко е Бирое".

Бонус: карта на клубовете във фентъзи лигата. Ще стои прекалено достоверно на произволен наци/ултрас сайт.

6 коментара:

Inks каза...

Беломорец Кавала - най-добрият отбор! Българският футбол - на три морета!

plamenj каза...

Оп, оказва се, че Беломорец неизненадващо вече е имало :-)

Воден Помп каза...

Хаха, аз разписвам с две ръце за отбора на БИрое.
Много добра идея. Поздравления на автора ;)

Анонимен каза...

Ами Охрид-Лейкърс???:)

plamenj каза...

Чудесна идея... само да не заиграят във Великоалбанската лига :-\

Unknown каза...

Уважаеми г-н Пламен,

Вие сте един изключително талантлив безродник. Мисля каква ирония е това. Докато се подигравата на неоснователните претенции на своя народ към съседите му, достигата до Беломорец Кавала и откривата, че такъв отбор наистина е имало, т. е. претенциите не са толкова неоснователни.

Вие сте един виртуозно глупав човек. Не мога да си представя какъв живот водите и как се чувства човек, който е скъсал с корените си по такъв начин. Това е едно перманентно чувство на недооцененост и малоценност, което на моменти вероятно ескалира до тежки и болезнена депрасия. Не може да Ви се помогне. Евтаназията трябва да бъде позволена за хора като Вас, г-н Пламен.

Публикуване на коментар