11.12.12

Футбология

Вдъхновението идва от заигравката на Он Голс Скорд с емблемите на клубовете от Премиършип. За по-интересно, от мен е допълнителният елемент с обединението на 2 отбора.

Започвам със Славия и Левски, 2 клуба, на които сливанията по целесъобразност не са чужди. От тези периоди обаче не може да се извлече нищо по-оригинално графично. Емблемата на белите за сметка на това е перфектна за трансформация в монограм.

Останалите два столични гранда (не бих могъл да вложа повече ирония от това) аналогично подлежат на мърджър. Решението е очевидно - армейската звезда, но с два лъча, заменени с железничарски крилца. Прилича малко на старото лого на БГА Балкан, но това може да даде отговор на дългите търсения на (железо)армейците на надежден спонсор.

Някога мощният Югозапад с мъка поддържа 2 отбора в елита в наши дни. Под символа с планински върхове и чук спокойно (и традиционно со малко кьотек) могат да се обединят Пирин от Гоце Делчев, Благоевград и Разлог, Беласица, Миньор от Перник и Бобов дол, марешкия Дупник и няколко Витоши, т. е. лично НВ Бойко Борисов ще носи логото на гърдите си. Пирински миньор ще играе в изцяло черни екипи и ще домакинства на убермодерната ЯМК Арена в Симитли.

Това обединение ще се случи може би най-трудно заради съперничеството на феновете. Искам обаче да ги успокоя, че и след това пловдивското дерби - между Ботомотив и резервите на Ботомотив - ще се провежда редовно и люто. За емблема приемаме стилизиран портрет на Христо Ботев с железничарско кепе, което си е 2 в 1 по повече от един начин. Честито, майна!

Може да ти се струва невероятно, то и аз бях забравил, но навремето в Русе се е играел футбол и Дунав е име не само на мост, а и на най-хм... съществувалия местен клуб. Е, да си признаем, единственият шанс за футбола в речната столица (ееейнц!) на България е отборът да бъде осиновен от западен източен гранд, който да праща в него новите си африкански попълнения за обиграване. 'Айде пиши Дунав и да си ходим!

Делиорманът е тесен за 2 титана като Лудогорец и Светкавица. Логото е зелено Л със светкавица, а името идва малко дълго, но там са си свикнали, като евентуално с тиренце може да се добави и името на Спонсора.

Любителите на футбола и футболната статистика (най-вече колегата Румен Пайташев, познат също с псевдонимите "Владимир Памуков" и "Димо Падалски") със сигурност са забелязали, че, когато варненският футбол просперира, бургаският крета, и обратното. Заравняването на това разминаване ще е по-благодатно за Черноморието от 3 голф игрища, двойно поскъпване на квартирите лятото и откриването на мощите на Иисус в Несебър накуп. Плажната топка за емблема по никакъв начин не е подигравка, все пак плажен футбол се практикува и в най-силните първенства.

С това достигаме оптималния според Българския фризьорски съюз брой членове на А група (Да, нечетен е. Проблем?) Но ако се сетиш за още някой елитен футболен бранд за бъдещето, обаждай насам.

4 коментара:

Katz каза...

На Ботомотив веднага бих станал фен.

trezven каза...

Мисля, че Лудосветкавица звучи достатъчно яко!

Ще е супер яко да видим и останалите клубове така направени! Наистина забавно!

Анонимен каза...

Блога ти е супер, не спирай да го списваш!

plamenj каза...

Започна се :-) Обединяват Миньор и Витоша (Долна Диканя)

Публикуване на коментар