20.6.11

Хотел Желание

"На черен фон чуваме шум от вода, падаща по пода на душ кабина. Появява се изречението:

Това е най-горещият ден от седем години, на небето няма никакви облаци, но въпреки това ще вали.

Водата пада от душа по пода на кабината. Краката на Тони се появяват в кадър. Погледът ни се вдига бавно и се плъзга по тялото й. Всичко се случва на забавен кадър. Всяка капчица блести от директната светлина на слънцето в душ кабината. В продължаващата минута и половина сцена виждаме началните надписи на филма на фона на 'чувствена' музика.

Тони сапунисва прасеца си с оранжев крем сапун. Погледът ни продължава да се движи нагоре по тялото й. Тя се обръща с дупето си към нас, после се завърта отново и виждаме поддържаната й къса интимна 'фризура'. Тазът й е ясно изразен. Тони е слаба, но не кльощава и на 'правилните' места има 'правилното количество' плът. Сапунисва корема си. Погледът се вдига. Сега виждаме гърдите й. Светлината се отрязява в нея, капчици вода отскачат наоколо. Точно преди да видим за пръв път лицето й, тя се обръща отново. Водата се излива по врата й, косъмчетата по него прилепват към тялото.

Настоятелно чукане по вратата на банята нарушава създадената атмосфера. Тони потрепва.

Лука: Мамо! Трябва да тръгваме!

Тя се обръща и виждаме лицето й - то е приятно и естествено. От устата и стърчи дръжката на четка за зъби.

Тони (неясно заради четката за зъби): Колко е часа?!

Лука: Не ти разбирам нищо, извади четката от устата си!

Тони се усмихва на хлапето си. Все едно той е 'таткото'. И изважда четката от устата си.

Тони: Колко е часа?

Виждаме гърба на малкия Лука. Той стои с кожен куфар пред вратата на банята. Носи къси джобести кафяви панталони и бели конвърси, шапка панамка и тъмно синя блуза, на чийто гръб е изобразна шарена пеперуда. В дясната си тъка държи мрежа за лов на пеперуди.

Лука поглежда към часовника си и от близо виждаме как стрелката на шарения детски часовник с пеперуди показва точно 9:30.

Лука: Мамо!"

Това е твоят шанс да станеш порнео продуцент. Но не от онези, които, когато не викат Давай, давай! зуумвайки до размазване ди пи екшъна, кастват палави унгарки, не.

Откъсът горе е първата част от сценария* на Хотел Желание, филмов проект, които не е порно, макар да се занимава изключително със секса и сексуалността. Актьорите са известни (като за Германия), участва например Карло Любек, който ти е познат от главната роля в българския Светът е голям и спасение дебне отвсякъде. Не по-малко любопитен е избраният начин на финансиране - краудфъндинг. Чрез сайт, в продължение на 80 дни - до края на август, всеки може да дари определена сума, като целта е да се съберат 170 хиляди евро (към момента са около 28000). В зависимост от сумата всеки инвеститор получава нещо в замяна - ваучер за стрийминг на филма, когато е готов, за дарение от 5 евро, името ти ще се появи в надписите срещу 250 евро, за 500 получаваш и роля като статист, а 5000 ще те вкарат на специална затворена прожекция с актьорите и екипа. Развитието може да следиш и онлайн, като сценарият се разкрива поетапно, както и видео с готовите сцени. В случай, че събраните пари не стигнат определения бюджет, те ще отидат за млади кинотворци в рамките на Фърст Степс Ауорд 2011. Сексът (а не мрънкането) продава, нали?

* Този ми е вторият "авторски" превод от немски след Червената шапчица. Не става много-много, ама това е сценарий, не художествен текст.

2 коментара:

أمل каза...

nice, nice, nice :)

Carlo <3

Ikaria каза...

Немски не разбирам, но си представих перфектно сцената, а това е идеята на всеки добър киносценарий. Определено възбуди любопитството и интереса ми, а начинът за събиране на средства - наистина оригинален. Дано си заслужава. :) И да, мрънкането със сигурност никога не продава. А сексът е напълно нормална част от човешкото ежедневие, защо да е нещо срамно като част от филмов сюжет?
Не съм цъфнала и вързала с парите в момента, но при възможност ще дам поне пет евро. ;)

Публикуване на коментар