6.10.10

Телевизия на ръба на закона 2

Напълно изненадващо за мен се оказа, че СЕМ отговаря. Да, както е видно, с точно 1 месец закъснение, но все пак. Кликни на картинките по-долу за да се запознаеш с отговора на Георги Лозанов на въпросите, зададени от мен тук.

В този си вид становището на Георги Лозанов съдържа една лъжа, едно признание и едно отбягване на въпрос. Излиза, че списък на значимите спортни и културни събития има, даже цели 2, но те не са "официализирани", което, каквото и да има предвид доцент Лозанов с понятието, е работа именно СЕМ и никой друг. С други думи, СЕМ признава, че в продължение на няколко години не си е свършил работата. Интересно е и, че в дните след като се разду скандала с придобиването на правата за мачовете на националите от ТВ+, в медиите председателят на СЕМ излезе с мнение, че се налагала промяна в закона за да се избегнат подобни случаи. Което не е така - закон си има и ако Георги Лозанов и колегите му го бяха приложили, нямаше да се стигне до тази ситуация. Изненадващо, според писмото мачовете на българският национален футболен отбор в годишния календар на УЕФА и ФИФА не попадали в двата изготвени списъка. А аз какво виждам в точка 2 на публикувания на сайта на СЕМ списък? Кой знае защо, Георги Лозанов отказва да отговори на въпроса за спазването на Закона за защита на конкуренцията, който, доколкото виждам, е част от нормативната уредба, от която следва да се води СЕМ и който забранява "заключването" на ТВ+ в мрежата на само един оператор.

Надявам се, че ще има трета част от поредицата. И тя да е за това как СЕМ си е свършил най-накрая работата. Изненадващо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар