2.9.10

Разни 80

Как се маркират пластмасите, масово използвани за опаковки на хранителни и битови продукти, кои от тях са опасни и кои сравнително безопасни. Със сигурност си струва да запазиш тази информация и да внимаваш повече при следващото посещение в супермаркета. Съвсем накратко - бягай далеч от тези опаковки, маркирани с 3, 6 и 7. Ще се изненадаш, че почти всички кисели млека в България се предлагат в кофички от полистирен (6), който е канцерогенен - единствените изключения са млеката на Фреско и Карабунар. Дори Био млякото на Хармоника е в шестица, но, доколкото знам, се търси друг доставчик на амбалаж.

Какво снимат туристите и какво - местните. Поредица гениални инфографики за големите градове по света. Избери си място, което познаваш добре, разгледай внимателно, а след това премини към останалите от серията инфографски линкове.

Колко влияят цветовете при пазаруването? Много. Как? Ето как.

Историята на Бийтълс, изобразена с прическите на четиримата. Напълно достатъчно.

Кой шрифт да избереш ли? Следвай тази графика.

Най-тъпите спорове в Уикипедия.

Завръщане в бъдещето в инфографика. Това е, ако си си мислел Генезис за сложен.

Панорама на Лондон от 1845 г. Гугъл Мапс стайл!

Интерактивна графика на Нюзуик за най-добрите за живеене страни в света според няколко критерия. Сигурно вече си я видял, щото, нали, и България участва.

Имаш едни пари за пътуване? Ето докъде може да стигнеш с тях.

А колко е часът в Хонолулу, Окланд, Рио, Чикаго, Сан Франциско, Лондон, Мумбай, Токио, Сидни, Виена?

По всичко личи, че републиканците с широки панталони във Флорида се радват на най-добрия секс в САЩ. Още интересни факти тук.

След инфо линковете идва серия графични. Илюстрации, играчки, тениски и всякакви визуални занимавки в леко плашещия американа стил на Браян "Кендикилър" Тейлър.

Великолепни плакати на Токийското метро от 70-те и 80-те. Толкова забавни, че даже ти идва да се държиш невъзпитано, за да има за какво да продължават те поучават.

В своеобразно продължение на втория линк в постинга, ето ти още един, по-директен начин да изобразиш интересните места в даден град - изчерпателната и закачлива селекция иконки в поредицата корици на "24 в..." на Катар Еруейс от Фернандо В. Тони.

Честит 50-и рожден ден, Бразилия!

Позитивни плакати е международно състезание за дизайн с минимални изисквания. Миналата година темата е "Промяната", тази - "Наполовина пълна чаша".

Предизвикателни илюстрации от Франсиско Жозе де Соуто Лейте, или просто Дербиблу.

Фотографската азбука на Хъмфри Богарт.

Кино икони - красотата на минимализма.

Ударите на водещите тенисистки в света във видео на ултра-забавен кадър. Ще откриеш по нещо интересно във всеки един от клипвете. Ето и историята.

Джулиан Мур и картините.

Сигурно си забелязал био овче и козе сирената, кръстени хитро Беее и Меее. Е, оказва се, че не е, чак толкова оригинална идея - испанците от Беее вече са я развили по доста приятен начин.

Берлин от въздуха - сега и преди 20 години. (от)

Пътуване назад във времето и джаджите.

Да си писал СМС-и снощи? Съжаляваш ли вече? (от)

Графики от Османската империя, 18. и 19. век.

Няма коментари:

Публикуване на коментар