17.3.09

Бележки 22

Не ме занимавай с глупости, бе!

Притоплени, но недоварени жаби. Дребните удобства прикриват голямата и страшна подмяна на гражданското общество с такова на мутрите, на демокрацията - с клептокрация. Не знам кое е по-грозно - безвластието от началото на 90-те, което позволи на мафията да ошушка и без друго малкото останало от комунистическата държава, или настоящето пълно изпростяване на нацията.
_

Ела, кризо, изяж ме!

Трябва ли в България да се страхуваме от световната финансова криза? Умерено. Поначало, тук сме в перманентна криза, така че не виждам колко по-зле могат да станат нещата. Разбира се, компании с чуждестранна собственост или пазари, както и определени сектори, като банкиране, строителство и реклама, ще понесат повече негативи. Работата е там, че националната икономика има много резерви, предимно в сивия сектор - укриване на данъци, ниско трудово заплащане, корупция. В условията на финансова криза те, подобно мазнините в човешкото тяло, могат да се стопят и да осигурят мекото преминаване през нея.
_

Нещо за десерт ще желаете ли?

Нов национален гурме спорт - открий името, под което е закодирано шоколадовото кексче с течна сърцевина в менюто.
_

А га ядахте кифтетата не ривахте!

Жалък и лицемерен е вопълът на браншовите организации в сферата на туризма (нямаш си на идея, колко такива асоциации и сдружения има) за отлива на почиващи в българските курорти. Хотелиерите продължават да игнорират протестите срещу унищожаването и застрояването на природни забележителности и исторически паметници. Цените продължават да са прекалено високи и дори е по-изгодно да резервираш ваканция в роден курорт от чужбина (барабар с чартъра), отколкото от България. Продължават да тегнат и ВиК проблемите по цялото Черноморие, към които ще се добавят и голф игрищата и в следствие на които, колкото и да е неприятно да си го признаем, морската вода е фрашкана с фекалии. Е, как нормалните хора да не изберат Гърция, Турция и други по-евтини и качествени дестинации?
_

Кое е това момче? (2)

В неособено оригинален изблик на автобрандинг си поръчах тениска с блогото в Портокал. Резултатът е приличен, но не и изумителен, така че ще ти го спестя. Явно бъдещето на блога не е в мърчъндайза.

5 коментара:

Комитата каза...

много добре! надяваме се че кризата ще стопи излишното, но да внимаваме да не сме между шамарите ;-)

plamenj каза...

Duck and Cover :-)

Marmalad Shipkofff каза...

Искам да видя резултатаааа, не спестявай :)

plamenj каза...

Някъде съм я покрил тениската... ако/като я изровя ;-)

Анонимен каза...

Запалихте ме с тези тениски... Ще покажа резултат след 5 дни някъде, когато дойде поръчката ;)

Публикуване на коментар