4.1.08

Сторгозия, догодина пак ела

Да те видя сега - кой е българският град с най-много местни марки бира? А? Плевееен!

Преди 2 години ИнБев затвори фабриката в града, но запази производството на бира Плевен в Хасково.

Природата обаче празно не търпи и година по-късно новата Пивоварна Плевен и Ко възстанови производството в града. Бирата получи малко странното име Атаман - да живей българо-съветската... ааа, -казашката дружба! Първото и единствено засега нейно ревю може да прочетеш в само в този блог.

Междувременно Ломско пиво се усети и започна да продава бира Мизия. На етикета й пише "Произведено по поръчка на регион Плевен". И бре!

Още когато се появи Атаман коментирахме, че е грешка новата пивоварна да тръгне с бира от нисък клас. Е, от декември се предлага нова марка на същия производител - Сторгозия. Сторгозия, ако не знаеш, е името на укрепена пътна станция от времената на Римската империя, намирала се на мястото на Плевен - "град с минало, бира с бъдеще" твърди рекламата. Уви, нейното качество е по-ниско и от това на Атаман. Продава се в 2-литрови пластмасови бутилки, има светъл и тъмен вариант. И двата обаче са сладникави, блудкави, с безличен аромат, хмел на практика липсва.

5 коментара:

Анонимен каза...

НЕ МОЖЕ ЧОВЕК КОЙТО НЕ РАЗБИРА ОТ ТЕХНОЛОГИЯ ДА ДАВА ТАКИВА КОМЕНТАРИ.СТОРГОЗИЯ Е БИРА С МНОГО ПРИЯТЕН ВКУС И АРОМАТ. САМО ЦЕНИТЕЛИ НА БИРА МОГАТ ДА ГО ОЦЕНЯТ, А ТАКИВА КАТО ТОЗИ КОЙТО Е ПИСАЛ СТАТИЯТА ЯВНО ИМА НЕЩО ПРОТИВ НОВАТА ПИВОВАРНА

plamenj каза...

Сигурно е така, щом казваш.

Unknown каза...

Здравейте много вих се радвал ако някой може да ми прати снимки на стъкло от Атаман, Сторгозия, Мизия или Плевен. Трябва да направя плакат за някоя от изброените, но никъде в нета не мога да намеря снимка на стъклена бутилка. Ако има желаещи да помогнат, моля драснете един ред на peter.hristov24@gmail.com Благодаря!

plamenj каза...

Здравей, Петър, за съжаление нямам такива мои снимки. Мисля, че Сторгозия никога не се е предлагала в стъклени бутилки... за Плевен и Атаман може да пуснеш едно питане в https://www.facebook.com/beer2beer.org Имай предвид, че Мизия не е плевенска бира, а ломска: http://www.lomskopivo.com/pages/bg/produkti/mizija.php

Ще се радвам да споделиш, за какво е плаката и да покажеш като е готов.

Unknown каза...

Благодаря за информацията ще пробвам и ще споделя резултатите...:)

Публикуване на коментар