17.10.06

Барселона 4

На плаж.

Малко намаляваме темпото. Сутринта пазаруваме от Бокерията. Пазара на Сан Антони ни е по-близо, но все пак друго си е на Бокерията. за ок. 50 евро купуваме сирене, малко хамон, салчичони, зеленчуци, яйца, консервирани аспержи, манго, смокини, подправки, бутилка местно вино. Сол си свихме от една сервесериа, където обядвахме.

Следва Торе Агбар, която ни "боде очите" от началото - мисля, че трябва да е най-високата сграда в Бсн а и форматааа... Сградата всъщност покрита с разноцветна метална облицовка, и едва над нея са постоянно отворените (като щори) стъклени плоскости - прозрачни на прозорците, матирани около облицовката.

Плажът на Бсн започва от старото пристанище (Порт Вел, от другата страна на пристанището е и Мол Еспаня) и продължава по Барселонета, до олимийското пристанище и нататък. Ние се настаняваме на Плача Барселонета - няма задължителни чадъри, но има безплатна тоалетна, душове и е доста чисто, чисти се и самата вода по крайбрежието. Времето в Бсн беше доста топло, но този ден на плажа имаше вятър и доста вълни в морето. Неда не се съблече, но изгоря не по-малко от останалите ;-) След плажа решихме да се повозим на въжената линия, която минава над пристанището и стига до Монтжуик, но беше затворена заради вятъра. Пред вид височината, май е хубаво, че пропуснахме.

Вечерята я готвих аз с покупките от Бокерията. Мисля, че се получи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар