19.3.09

Логотворителност: новата дясна коалиция

След като в края на миналата година новото лого на БСП беше разобличено като резултат от кражба, време е да обърнем поглед вдясно. Там СДС и ДСБ се залюбиха отново и се взеха тъкмо навреме, че да се явят заедно на изборите за Европейски парламент и Народно събрание, където пък, живот и здраве, да формират обща група. А за тая работа ще има нужда от ново лого.

И какъв по-явен източник за вдъхновение от най-успешната предизборна кампания на съвремието - тази на Барак Обама. Вече две чужди партии първо се "вдъхновиха", а после решително отрекоха, че са го направили, от О-логото - южноафриканският Демократически алианс и самият немски Християндемократически съюз. В основата на варианта, който предлагам за все още безименната коалиция, се ширва българският трибагреник, а над него, върху ясно син фон грейват половин дузина еврозъюзни звезди! Пък и мегдан за още участници в предизборния съюз се дава.

Ю кен ду ит!

8 коментара:

Комитата каза...

мноу яко, поздрави!

Анонимен каза...

Да се занимаваш с графичната идентичност на политическа партия е много неприятно. Пожелавам го само на най-лошите си конкуренти :) А това горе няма да мине – твърде е хубаво :)

Unknown каза...

Ех, то това всеки що-годе грамотен фотошопист може да го направи за 15 минути. Явно много мисъл е трябвало да се вкара в разработването на новото лого, титанична креативна сила се крие зад всяка звезда!

Анонимен каза...

Добро е, да. Може наистина да вземат да го откраднат, знае ли човек :)
Не че ще спечелят изборите но поне ще се опитат.
предизборната кампания е интересно нещо. Как пък не се намери един да се сети че срещу няколко десетки хиляди лева може да се получи кампания с която да вземеш властта над цяла страна... явно при тези кретени действат други принципи :)

plamenj каза...

* Note

Анонимен каза...

На мен наклона на българското знаме надолу ми създава впечатление, че минаваме покрай ЕС и после се отдалечаваме от галактиката ;)

Анонимен каза...

Перед по-невзискателна клиентела би минало, дори би им се сторило добро. Не и пред мен. Дисбаланс при завъртането на звездите, крайните звзди са рязани, трибагреника е средна работа, може и по-добра композиция. Но иначе в контекста си го уцелил в десятката ;)

Анонимен каза...

Пожелавам им да го приемат. След като СДС си взе Костов обратно защо да не откраднат и емблемата на Обама, който СДС и ДСБ не подкрепиха, понеже е комунист, а неговия опоненр Маккейн.

Публикуване на коментар