9.3.09

Ядене и пиене 3

Подранила пролетна селекция:

Малко закъснявам с това представяне - от тази зима в много супермаркети, като Хит, Фантастико, 345 и Метро, се намира широка гама немски туршии на фирмите Кюне и Щоленверк. На първо място, разбира се, е киселото зеле, бяло или червено, което е с по-мек вкус и аромат от българското, нарязано на тънки ивици. Това тук е на Кюне, приготвено по шпреевалдски, с парченца моркови и майоран - идеалният партньор на печените наденички.

Предполагам, че основният таргет за "вълшебните сламки" Сипах са хлапетата, но вкъщи всички сме им фенове. Всяка сламка е изпълнена с гранули с вкус на ягода, банан, шоколад или бисквити. Трябва ти само чаша студено мляко (става добре и с лъжичка разтворимо кафе в нея).

А лятото, по всичко личи, и тази година ще дойде. За да стане това по-бързо ти препоръчвам следното: купуваш си бутилка гръцка рецина (по възможност по-евтина, като половинлитровата Маламатина с бирена капачка и култовото лого с момченце, пиещо от водна чаша, с ключе в стомаха), охлаждаш я безмилостно, нареждаш на масата топъл хляб, зехтин, домати и сиренце и правиш като момченцето от логото. Повтаряш всеки ден до идването на лятото.

7 коментара:

Анонимен каза...

Рецината е прекрасна идея, ще имплементирам моментално!

Анонимен каза...

Аз ще имплементирам тази за киселото зеле с наденички :)

plamenj каза...

Хм, като гледам снега навън, процедурата с рецината не се имплементира достатъчно редовно ;-)

Анонимен каза...

То за да се имплементира, не трябва ли да я транспонираме? Къде я продават у наше село? :)

plamenj каза...

Пробавай Пикадили или Елемаг. Последно май купувах от Хит...

Гацко "Наливния алко'ол" на ъгъла я нямаше, като питах :-)

Анонимен каза...

Миналата седмица се върнах от Гърция с 3 каси рецина Маламатина(има и други рецини но Маламатина е най добрата).Едната каса вече свърши , явно скоро пак ще трябва да ходя до гърция.

plamenj каза...

Ние пък се върнахме с 3 вида рецина ;-) (цъкни етикетчето Гърция в сайдбара) За Маламатина не съм сигурен, че е най-добра, със сигурност е най-популярна, има и тук. Има и една на Цантали (в голяма бутилка), виждал съм и Георгиади, ама отдавна, не знам дали внасят още.

Публикуване на коментар