29.1.07

Франкфурт

Пътят към Хайдерабад минава през Франкфурт - по-добрият вариант от това да се ползва вътрешен полет в Индия. Там имаме една вечер. Резервацията на и е за Щайгенбергер - 5-звезден хотел близо до летището, в който предполагам, че 99% от гостите прекарват само по една нощ. Към 19 ч. сме в центъра. Небостъргачът на Комерцбанк доминира, не само защото е най-висок, а и заради жълтата светлина, която го облива.

Бързо се отказваме да обикаляме бизнес квартала, който е доста пуст по това време. Кратка разходка по пешеходната улица след която си намираме кръчма до катедралата - Цум Щорх. Изглежда като 300-годишен семеен ресторант, а и си е такъв ;-) Места по принцип няма, но се уреждаме с маса до бара. Храната става бавно, но е доста вкусно. След това притичваме през площадчето на стария град, колкото да направим по няколко снимки и се прибираме, междувременно студът е станал сковаващ.

Немският обслужващ персонал е идиот (в единствено число, защото всички принадлежащи към него, като че ли се управляват от един голям глупав мозък). Мога да си говоря на немски с него до момента, в който се наложи да покажа паспорта си. От този момент персоналът автоматично превключва на английски.

2 коментара:

Meghna каза...

Good to hear you are in India finally! Hope it's a great experience. BTW it is not so easy for me to read Bulgarian but I am trying. Say Hi to Marina and Anirudh. Cheers, Meghna

Plamen каза...

hey, i wanted to speak to u before we departed, but well... you have to read bulgarian now! will say hi :)

Публикуване на коментар