15.6.16

Национален зверилник

Този постинг на практика дублира предходния, но знаеш как е - Европейско, а-у. Идеята е същата, но отборите са представени с илюстрация на животно, символ на държавата. Сплинтер поддържат и туитър за проекта, в който от време на време се появяват допълнителни картинки.

Повечето зверчета са очаквани и класически - Франция е петле, Англия - булдог, Чехия - лъв, Русия - мечка, Испания - бик, Швейцария - крава, Полша - зубър, а Швеция - вежлив лос. По три държави са представени с орел (Австрия, Албания и Германия) и вълк (Италия, Турция и Португалия). Но не всичко е толкова, хм, скучно и някои дават повод да се разровиш по-надълбоко - червената каня е националната птица на Уелс, на златката е кръстена хърватската валута куна, имаме и две доста различни на вид породи овчарски кучета - малиноа за Белгия и рунтавия комондор, селектиран през Средновековието от маджарите. Други са още по-странни - поради някаква причина Украйна е представен с жаба, Словакия - с видра, Румъния - с рис , Исландия - със сокол, Ирлания - със заек, а Северна Ирландия, която дори си няма знаме - с елен. Ще оставя на теб да разбереш защо - в крайна сметка поне веднъж си казвал, че интернет не е само смешки и снимки на котки и онлайн можеш да научиш нещо.


Ако пък по природа си по-музикален, тук съм подбрал официалните фенски песни на участниците в първенството. Хит след хит, чувствай се предупреден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар