13.8.15

Заразно зле

Със сигурност в миналите 2 дни, чрез приятели или социалните мрежи, до теб е стигнала новината за пловдивския митрополит Николай, който бил забранил Персеидите, за да не палуват младите, докато лежат по полянките и гледат небето.

Едва ли има човек, живеещ или живял тук, който би отрекъл, че България е в немалка степен страна на абсурдите. Напоследък въпросните обаче (не ме карай да изброявам, моля те), както и отразяването им в кривото медийно огледало, започват да взимат превес над нормалното, като не просто създават паралелна вселена, а тя започва да поглъща, сдъвква и изплюва реалната. Дотолкова сме свикнали с ниското ниво на журналистика, със склонността на сайтове, вестници и телевизии да отклоняват вниманието, да изопачават, да си измислят новини - практики, достигнали истерични висини покрай "чудотворната" вода от Плиска, че едва ли си се усъмнил в достоверността на горната "новина".

А истината е, че попската анатема съществува само във фантазиите на автор в копието на Не!Новините в сайта на Би Ти Ви. Би било хубаво, не, много важно е журналистите в имащите се за сериозни медии да се концентрират върху професионалното отразяване на истинските новини и събития и да не се упражняват в писане на уж смешен кликбейт. Защото засега са потресаващо зле и в двете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар