24.2.12

Лого ревю: Палмейрас

Новото лого на Палмейрас се появи в началото на годината, в навечерието на откриването на новия стадион Палестра Италия и 100-годишнината на клуба. Малко странно за един от най-популярните и маркетингово адекватни клубове в Бразилия, това се случи тихомълком.

Впрочем, става дума за много малки промени във всеки елемент, а не за цялостна промяна, каквато не е и нужна. Кликни на картинката за по-голямо изображение и следи описанието.

Най-видима е корекцията в основния надпис с името на клуба - буквите на Палмейрас са с по-овален рисунък и са разположени в реална перспектива. Така надписът изглежда по-малко като надраскан върху стена (и съответно става по-труден за драскане върху стена, хех). Другата съществена промяна е на буквата P в щита, която е прерисувана за да се поправят някои неестествени извивки, удължено е и второто краче на вертикалната греда, така както е в оригиналното лого на Палестра Италия. Подобрена е пропорцията на звездите, които се губеха при смаляване на предишната версия, унифицирана е дебелината на белите ивици, ограждащи двата кръга и щита. Не е ясно, какво е продиктувало увеличаването на лентите в полето на щита от 14 на 26, но и двете числа имат общо с датата на основаване на клуба - 26. август 1914 г. Като цяло резултатът е по-приятен на вид, като запазва достойнствата и историческите референции на старото лого.

Няма коментари:

Публикуване на коментар