11.8.10

Фаровете

Харесвам фарове. Както в отшелничеството на занаята от една страна, така и в спасението, което сигналът им носи на хората в морето, има нещо хем привлекателно, хем леко плашещо градски човек като мен. Фаровете са красиви, а и няма един с един еднакъв - архитектурата, местоположението, светлината, всичко е уникално и неповторимо. Следват доста снимки - виж целия постинг.

Снимките са собственост на авторите си. Кликай върху картинките за по-големи изображения и повече информация.

6 коментара:

lomovera каза...

И аз обичам фарове. Благодаря за снимките:)Сега ще потърся и за някои черно-бели.

plamenj каза...

Има няколко популярни Flickr групи. Но не мисля, че черно-белите снимки на фарове са популярни... море, скали, ярко оцветени кули - кой ги вижда в черно-бяло?

Анонимен каза...

Страхотни са!!! Моята слабост пък са лодките и то тези на брега

lomovera каза...

@Пламен - Зачопли ме въпросът за най-старите лентови снимки на фарове:) А кой вижда цветовете в черно-бяло и обратно? - Човекът с въображение.

Rosen Hinkov каза...

Един единствен път съм виждал фара на Шабла и то не знам преди колко години, обаче веднага го познах-изглежда най-нешопнат и автентичен от всички и онзи с пристанищните кранове също.
Абе шопнати-нешопнати страхотна идея за подобна колекция:)

plamenj каза...

Всъщност, донякъде си прав - положението и вида на фаровете кара всяка тяхна снимка да изглежда малко нереална и шопната. Има 1-2 HDR кадъра, но иначе всичко е истинско ;-)

Публикуване на коментар