2.6.09

Бележки 24

За начало - 2 медийни ребрандинга, на които няма да се спирам подробно, но не мога да не отбележа. Първо, Георги Гергов прекръсти Евроком България на Нова Българска Телевизия и й лепна логото на притежавания също от него Пловдивски панаир. Коментар: Уот да фък? По-добре да бяха взели логото на ЦУМ.

СМЕ пък реши да превърне Ринг (само 1 година след последната смяна на лого) в клонинг на румънския си канал Спорт. Коментар: Умилявам се всеки път, когато видя лого на телевизия с червена, зелена и синя лентички. Чудя се само, в какво ли ще се превърне ТВ2?
_

Напоследък се забавлявам със сайта на София Запад - организацията се води клуб на привържениците на ФК Левски, но по всичко личи, че основното й занимание е разпространението на наркотици в Люлин. Из медиите присъства предимно с побоища и прочее хулигански прояви, като саботажа на протеста пред парламента на 14. януари и обсадата на полското посолство наскоро. Куриозен момент е, че макар повечето от членовете на София Запад да го раздават скинари, те са замесени в случката, при която италиански фенове фашисти откраднаха българско знаме и го запалиха на стадион Васил Левски по време на мач между националните отбори.
_

Чудя се, кой ли ще се осмели да преведе и издаде Апостолоф на Сибиле Левичароф тук. Или пък книгата ще бъде заклеймена като "поредната антибългарска кампания" и забранена?
_

Започвам да развивам чисто физическа непоносимост към проявите на чалгаризация в България - дименето по улиците, характерното само за тук енергично джвакане с дъвка, паркираните по тротоара джипове, моловете, начинът на обличане на попфолк кифлите, телевизионната благотворителност предизвикват съвсем истинско гадене и главоболие. Ако щеш го наречи снобария или просто стрес, животът в родната селяния не ми понася.
_

Здравните осигуровки на пушачите в Швеция поскъпват с между 25% и 50%. Логично. А ние тук, за какво се препиряме...
_

Какво е общото между Александър Велики, Александър Невски, Хосе де Сан Мартин, Томи Дъглас, Шарл дьо Гол, Салвадор Алиенде, Отец Дамиен, Жак Брел, Пим Фортаун, Ърнест Ръдърфирд, Карл IV, Конрад Аденауер, Карл Густаф Емил Манерхайм, Ода Нобунага, Салазар, Стефан Велики, Хуан Карлос I, Нелсън Мандела, Васил Левски, Роналд Рейгън, Ярослав Мъдри?

Че всички са победители в телевизионните кампании по формата, по който е реализирана Великите българи на БНТ. Присъствието на Салазар и Фортаун озадачава, а на бас, че ако в Република Македония решат да реализират предаването, Александър Велики ще се окичи с титала във втора държава. В интерес на истината четирима ми бяха напълно непознати и за твое удобство съм линкнал биографиите им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар