5.3.08

Къртичето и метрото

Ако детството ти е преминало през 80-те, със сигурност си спомняш (и обичаш) чешките анимационни филмчета за къртичето. Ако не е, по-добре не чети останалата част от този постинг.

Така - сега сме си само свои. Може би ще те изненада, че филмчета за къртичето, мишлето и зайчето продължават да се правят дълго след като спряха да ги излъчват в България, където така или иначе се въртяха не повече от 4-5 епизода, благодарение и на немската телевизия WDR, където поредицата също е доста популярна. Това, че много от серийките се намират в Ютюб сигурно няма да те изненада толкова - след като изгледаш видеото долу може да отидеш на сайта и да прегледаш останалите.


Машинката сигурно ще свърши работа на Бат' Бойко да го изкопае това софийско метро най-накрая. Сам.

7 коментара:

Анонимен каза...

Много си го обичам Къртичо ;) Филмчето е много позитивно, анимацията е очарователна, къртичо е толкова добричък и грижовен. Жалко, че българските телевизии рядко намират такъв тип детски филмчета, а наблягат предимно на комерсиални и агресивни предавания за малките. Дъщеричката ми (на 1г. 7мес.) също го обожава. Научила е наизуст голяма част от серийките и анонсира предварително - кога ще се удари, кога ще се появи жабката, кога ще папкат, пее като мечо - полудяла е по него. А от Прага й донесохме сувенири с Къртичо (ама скъпи брееее...)

plamenj каза...

Ние сме с магнитче, картонено куфарче, карти Черен Петър, плюшена кукла тип мъпет и всички серийки на диск... и това без Ема да му е фен още.

Unknown каза...

От Къде могат да се намерят тези филмчета на ? Някой знае ли?

Unknown каза...

Привет, Някой можели да ми каже от къде да се снабдя с записи на това филмче?

Предварително благодаря!

plamenj каза...

Здравей, Юлия. Сещам се за 3 варианта:

Първият, най-приятен и единствен легален, е да отидеш до Чехия, да пиеш няколко бири, да изядеш няколко свичкови с кнедли и да си купиш диск с филмчето. В България, уви, не съм го виждал изаден.

Вторият е да кликнеш на линка в постинга и да гледаш серийките в Youtube. Има програмки, които ще ти позволят да свалиш филмчетата от сайта, но качеството не е особено добро.

За третият не ми се искаше да споменавам в блога си, но сама ще се сетиш - торенти. Ето тук, например, има такъв със серийки на Къртичето (не съм го тествал).

Анонимен каза...

43 епизода има [url=http://t.alein.org/details.php?id=ff4f5684c2ba1b0d82fc081945cb5cba31b0974c] тук [/url]

plamenj каза...

BBCode не работи ;-)

Ето това е линка

Публикуване на коментар