30.3.07

Адвокат Борат

Рядко се среща човек в реалността, който така поразително прилича на герой от книга, или от филм, или дори на двама едновременно.

Адвокат Тодор Батков се явява мажоритарен собственик на ПФК Левски и с изказванията пили по нервите на привържениците както на ЦСКА, така и на Левски. Първият псевдоним, с който се сдоби, е, разбира се, Бай Ганьо - заради неподправената си простащина и поразителното невладеене на чужди езици - качества перфектно допълвани от юнашкия мустак и склонност да говори високо и назидателно. Булгар, булгар! С появата на Борат Сагдиев на филмовия небосклон, Батков автоматично и заслужено започна да споделя името на героя на Саша Коен - хомофобия, расизъм, неспособност да общуваш съгласно съвременните разбирания за култура и възпитание - you've got it! Поглед пък го оприличи на Сталин и Панчо Вия, но нека не обиждаме истински исторически личности.

Звездата на Тодор Батков изгря след като тази на неповторимия Батето залезе след корупционен скандал. Разбира се, все още не може да му стъпи и на малкия пръст, но има време, а българските медии (някои от които Батков контролира директно) услужливо му предоставят време, място и внимание, при това без ни най-малко да намекнат за простащините, с които той ги запълва. Ах да, и човекът не се казва Адвокат Батков, просто е адвокат по професия, но лесно можеш да се объркаш благодарение склонността на журналистите да използват устойчиви словосъчетания вместо имена.

Кой е Адвокат Батков, пардон - адвокат Батков? Юрист, комсомолски секретар, син на известен журналист, представител на Майкъл Чорни в България... няма значение. Това което има значение сега е топ 7 (като референция към броя на липсващите му първи години) на изказванията му до момента (в обратен ред):

7. Трябва да накажем злокобно италианчетата на реванша в София.

6. Повярвах, даже ми стана зле. Помолих да ми донесат някакво лекарство, а те ми доведоха цял лекарски екип. Честно ви казвам. Започнах и аз да сдавам вече на 48 години.

5. Пилците се броят наесен, ние вече ги преброихме.

4. Какво има ЦСКА, че да влизат в Шампионската лига? Като искат да се включат в някаква индийска шампионска лига.

3. Преди дербито с ЦСКА трябва да затворим София, ако докарат слоновете. Това им е единственият шанс да ни мачкат - само със слонове.

2. Жал ми е за колегата Митал, като гледам с какви хора се е обградил. Видях го. Докарал е свекърви, етърви.

1. Дис бритиш хомосекшуъл броук дъ гейм!

2 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

batkov ne e borat. batkov mozhe da e edin ot obrazite, koito borat iska da izvadi na bjal svjat. batkov obache njama nuzhda ot tova borat da doide i da go izbuzika.

Публикуване на коментар